EstaFestival

Zondag 3 september de slotpresentatie EstaFestival 2023!

Met trots presenteerde Klassiek op Zuid dit het voorjaar haar eerste EstaFestival. Een bijzonder woord voor een bijzonder concept: een Festival in estafettevorm! Tussen half mei en half juni verzorgde Klassiek op Zuid een reeks concerten in zeer uiteenlopende bezettingen op allerlei verschillende locaties rond het thema Vrouw en kunst. Heel wat vrouwelijke componisten werden in het zonnetje gezet.

Op zondagmiddag 3 september sluiten we dit EstaFestival feestelijk af met een uitgebreide slotpresentatie op een bijzondere locatie:
Het Gemaal op Zuid, Pretorialaan 141. Tussen 14.00 uur en 18.00 uur wordt door violiste Miranda Rademaker een afwisselend programma gepresenteerd, met verhalen, beeldende kunst en natuurlijk vooral heel veel muziek. Tijdens de pauzes rond elk heel uur kunt u in- en uitlopen. De toegang is gratis!

Het programma
14.00 -15.00 uur:
Composities van Barbara Heller, krachtig geschilderde vrouwenportretten door Lucienne van der Leijen en muziek van broer en zus Mendelssohn. Van solo piano tot compleet strijkorkest onder rleiding van Jim Roodnat.

15.15-16.00 uur
Klinkende Taal; met een Lied ohne Worte, het spannende verhaal over de reis van een bijzondere celliste door verteller Wendy de Jong en een muziekstuk voor zes strijkers over de kracht van woord en klank!

16.15-17.00 uur
Musici van uiteenlopende leeftijden nemen u op reis naar Polen. Met Jiddische muziek en volksmuziek maar ook met werken van de componiste en violiste Grazyna Bacewicz wordt toegewerkt naar een circus-waardig slot!

17.15-18.00 uur
Klassiek op Zuid in XL bezetting onder leiding v an Jim Roodnat sluit met de Tweede Strijkerssymfonie van Felix Mendelssohn de dag af, maar niet voordat u als publiek ook de mogelijkheid heeft gekregen een strijkorkest te dirigeren!

Het EstaFestival wordt mede mogelijk gemaakt door Cultuur Concreet en ‘Zomer op Zuid’ van Rotterdam Festivals.