Seizoen 2009-2010

6 juni, huisconcert aan de Pascalweg

Op 6 juni was Klassiek op Zuid te gast bij een huiskamerconcert aan de Pascalweg. Op het laatste moment moesten er nog stoelen uit het tuinhuis bijgezet worden om alle belangstellenden van een zitplaats te voorzien. Tijdens dit concert speelden violiste Miranda Rademaker en pianiste Elke van der Brugge onder andere de Sonata voor viool en piano van de Spaans componist Enrique Granados, een prachtig romantisch werk dat uiterst teer begint en eindigt, en tussendoor Spaanse sferen laat horen.
Verder was er een reprise van het Klarinetconcert van Mozart, een mooi slot voor het eerste seizoen van Klassiek op Zuid.

Musici:
Miranda Rademaker, viool;
Elke van der Brugge, piano;
Peter Vliegenthart, klarinet;
Riet Limburg, viool;
Ineke Brandenburg, viool;
Kees Limburg, cello.

30 mei 2010, 11.30 uur in Vredeskerk aan Lede 117

Voor de tweede keer dit seizoen speelde Klassiek op Zuid in de Vredeskerk. Voor een goed gevulde kerk werd het beroemde Klarinetkwintet van Mozart gespeeld. Met hetzelfde enthousiasme als waarmee ruim twee eeuwen eerder Mozart dit kwintet voor zijn vriend Anton Stadler componeerde, werd het nu gespeeld door klarinettist Peter Vliegenthart.

Musici:
Miranda Rademaker, viool;
Peter Vliegenthart, klarinet;
Riet Limburg, viool;
Ineke Brandenburg, viool;
Kees Limburg, cello.

Concert vredeskerk mei 2010

11 april 2010, 14.30 uur in Inloophuis de Boei

Na het succesvolle nieuwjaarsconcert in Inloophuis de Boei kwam Klassiek op Zuid op de dag van Marathon terug op deze bijzondere locatie. Een groot ensemble trad aan voor een afwisselend programma met onder andere het Concert voor hobo en viool van Johann Sebastian Bach. Verder werd er werk gespeeld van de virtuoze barokcomponist Corelli.

Musici:
Miranda Rademaker, viool;
Aad Post, hobo;
Riet Limburg, viool;
Ineke Brandenburg, viool;
Peggy van Mourik, altviool;
Kees Limburg, cello;
Ineke Haag, clavecimbel.


Nieuwjaarsconcerten

De vier Nieuwjaarsconcerten van Klassiek Op Zuid waren elk een beetje anders, maar de bekende walsen van Johann Strauss jr ontbraken natuurlijk niet.
Wie kent niet het beroemde Nieuwjaarsconcert op Nieuwjaarsdag dat live vanuit Wenen wordt uitgezonden. Prachtig aangekleden dames en heren dansen zwierige walsen, op muziek van … Johan Strauss jr.
Johan Strauss jr komt uit een beroemde, muzikale familie uit Wenen: ook zijn vader en zijn broer schreven veel walsen en andere dansen. Maar Johann Strauss jr was de onbetwiste koning van de wals. En bovendien was hij degene de wals uit de danszaal naar de concertzaal bracht. Walsen om naar te luisteren terwijl je tenen wiebelen van plezier.
De concerten vonden plaats op de volgende data:

Zondag 3 januari 2010 om 12.30 uur:
De Beukenhorst
Beukendaal 99

Zondag 3 januari 2010 om 14.30 uur:
Inloophuis De Boei
Weimansweg 70-72

Zondag 10 januari 2010 om 11.45 uur:
Vredeskerk
Lede 117

Zondag 10 januari 2010 om 14.15 uur:
Simeon en Anna
Strevelsweg 350


Vrijwilligers Midzomerfeest in het zonnetje gezet

Op 7 oktober werden de vrijwilligers die het fantastische midzomerfeest (juni 2010) op de Brink hadden georganiseerd, in het zonnetje gezet. Onder genot van een hapje en een drankje in Roosmarijn konden de vrijwilligers nog eens napraten over het zo succesvol verlopen midzomerfeest. Klassiek op Zuid zorgde voor een muzikale noot op dit terugblikfeestje.